Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Aktuellt

Välkommen till Sveriges vassaste mässa om utlandsstudier! Lördag 27...
Hej på er! Den 24/11 bytte Språkpunkten namn till...
Boka-tidigt-rabatt på språkresa till Cannes eller Antibes! Skynda fynda! Om...
Nu under sommaren har vi på Språkpunkten ändrade...
Glad Midsommar önskar vi på Språkpunkten, hoppas ni...
Språkpunkten håller stängt på nationaldagen den 6/6. Dagen...

Studera utomlands på College & Universitet

För dig som vill studera utomlands på college eller universitet erbjuder Språkpunkten en mängd spännande alternativ över hela världen. Att studera utomlands är inte bara en fantastisk merit, det är dessutom en chans att lära sig mer om andra kulturer och få vänner för livet. Vad vill du bli? Läkare, advokat, matematiker? Med hjälp av Språkpunkten når du din dröm!

 

Är du intresserad av att studera utomlands? Våra engagerade studievägledare hjälper dig gärna att hitta rätt bland de olika alternativen.

Att studera utomlands är ett väldigt populärt alternativ antingen som komplement till en utbildning här i Sverige, att komma iväg och få träffa nya människor och lära sig något nytt, eller att studera en hel utbildning utomlands kan ses som en viktig merit på ett framtida CV. 

Språkpunkten samarbetar med ett stort antal väl ansedda skolor i bland annat Australien, USA och i flera länder i Europa och vi har haft många nöjda studenter på dessa skolor.

I sökmenyn till vänster kan du söka fram mer information om vårt utbud av länder och städer där du kan studera utomlands. Du kan även använda snabblänkarna till höger där vi valt ut några populära ämnen och länder. Vi hoppas att våra utbildningar och skolor inspirerar dig till att ta steget att studera utomlands!

Kontakta oss gärna och berätta vad du är intresserad av så kan vi guida dig genom utbudet. Det bästa av allt – vår service är kostnadsfri! 

Kostnadsfri Service

Det kostar aldrig något extra att anmäla sig till en utbildning via Språkpunkten, med några få undantag för vissa college i USA där vi tar ut en låg administrativ avgift. Vi samarbetar med olika skolor världen över och vår service kan vara kostnadsfri för dig som student då skolorna betalar oss för att representera dem i Sverige.  

Studiemedel

Till de allra flesta av våra utbildningar kan man söka studiemedel från CSN. Vi förklarar gärna hur ansökan till CSN går till och hjälper dig genom hela processen. De flesta som studerar utomlands ansöker om dessa tre lån/bidrag från CSN. Du kan läsa mer om vilka belopp du kan få på vår sida om studiestöd.

Vi vill hjälpa dig!

Flera av oss som jobbar på Språkpunkten har själva studerat utomlands och vi delar gärna med oss av våra egna tips och råd. Vi älskar vårt jobb och att se till att studenter ”hittar rätt” i utbildningsdjungeln är den bästa belöningen! 

Utbildningar

Språkpunkten representerar ett stort antal College & Universitet världen över, inom en mängd olika ämnesområden. Vi har runt 500 olika utbildningar i 13 olika länder, så som USA, Australien och England. De utbildningsformerna som finns att välja mellan är Study Abroad Semester, Certifikatutbildning, Diplomautbildning, Associate's Degree, Bachelor's Degree, och Master's Degree.

För att läsa mer om skillnaden mellan de olika alternativen, kolla in vår examensguide.

Internationell mix

Alla College och Universitet som vi har i vårt utbud tar emot internationella studenter, så du kommer att stöta på studenter från hela världen. De allra flesta skolor har en bra mix av lokala studenter och internationalla, så du får ett stort kultutrellt utbyte av att studera utomlands, samt nya kontakter världen över.

Praktik

Utbildningarnas kursplaner är anpassade för att följa dagens arbetsmarknad och många skolor erbjuder praktik inkluderat i sina program. Det är en unik möjlighet att få prova på arbetslivet i ett annat land och att skaffa sig ovärderliga meriter inom den bransch som du kommer att arbeta inom.

Våra studierådgivare

Våra vägledare för college & universitet hjälper dig med dina frågor.

therese kontakta_oss_2014_liten

Therése
018-55 10 20
therese@sprakpunkten.se
Usa & Kanada

Andre kontakt liten

André
018-55 10 20
andre@sprakpunkten.se
Storbritannien, Spanien, Australien & Nya Zeeland, film & musikutbildningar

clara kontakta_oss_2014_liten

Clara
018-55 10 20
clara@sprakpunkten.se
Studier i Italien, Medicinstudier

bild kommer

Jonas
018-55 10 20
jonas@sprakpunkten.se
Medicinstudier

Studentberättelser

coluni landning_berattelse_london

Sanne på Tech Music School, London
Jag har alltid älskat musik och framförallt att sjunga, så när jag fick chansen att studera på musikskola i en av världens största musikstäder, London, var det ingen tvekan.
Läs Sannes berättelse >>

coluni landning_berattelse_ashton

Erica på Ashton College, Vancouver
Erica flyttade med sig hela familjen till Vancouver när hon skulle plugga. Här delar hon med sig av sin berättelse!
Läs Ericas berättelse >>

Du hittar fler fler studentberättelser från hela världen på StuderautomlandsBloggen!

Vi hjälper dig med

All vår service är kostnadsfri för dig som student. Vi vill att alla skall kunna studera utomlands!

Studierådgivning | Ansökan | Visum | Boende | Försäkring | Stipendier | Studiemedel & CSN | Förberedande språkkurser | Praktiska tips & råd | Info om skola och kursort | Kontakt med tidigare studenter

Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
Fredag: 08.30 - 16.00

Telefon: 018-55 10 20
Skype: info_sprakpunkten
Mejl: info@sprakpunkten.se