Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Aktuellt

Välkommen till Sveriges vassaste mässa om utlandsstudier! Lördag 27...
Hej på er! Den 24/11 bytte Språkpunkten namn till...
Boka-tidigt-rabatt på språkresa till Cannes eller Antibes! Skynda fynda! Om...
Nu under sommaren har vi på Språkpunkten ändrade...
Glad Midsommar önskar vi på Språkpunkten, hoppas ni...
Språkpunkten håller stängt på nationaldagen den 6/6. Dagen...

Medicinstudier till läkare och tandläkare utomlands

Ungefär var fjärde svensk läkarstudent, ca 2 500 personer studerar medicin utomlands! Anledningen är framför allt bristen både på läkare och utbildningsplatser i Sverige. Många av de utländska utbildningarna är också betydligt lättare att komma in på. Öststatsländerna går starkt framåt och har idag gått om Danmark i popularitet.

Med Språkpunkten kan du ansöka till flertalet högt ansedda universitet över hela Europa - från Spanien i väst till Lettland i öst. Flera av våra universitet tillämpar också antagningsprov istället för att gå på gymnasiebetygen vilket innebär att alla, även de som inte fick så bra betyg på gymnasiet, har möjlighet att komma in på sin drömutbildning!

Språkpunktens webinar - för dig som vill veta mer

Vill du få en ordentlig genomgång av medicinstudier utomlands råder vi dig att anmäla dig till Språkpunktens Medicin-webinar som hålls varje torsdag mellan kl 17.00 - 18.00. Vi går igenom ansökningsprocesserna, ansökningskraven och allmänt om de medicinskolor vi samarbetar med, följt av en öppen frågestund. För att anmäla dig till webinariet vill vi att du lämnar namn, mejladress, telefonnummer och personnummer när du anmäler dig på mejllänken ovan. Om du vill får du gärna även skriva lite om vad du är intresserad av (utbildning/land/ort) och kanske även din situation med betyg. Om du i mejlet även skickar med en kopia av ditt betyg kan vi bedöma dina chanser att bli antagen och ge dig rekommendationer om vilka universitet som passar för dig att söka till och eventuelt vilka betyg du kan behöva läsa upp.

Anmäl dig till webinariet

 

Med Språkpunkten kan du ansöka till flera medicinuniversitet runt om i Europa. För att läsa mer om våra skolor, klicka dig fram i menyn här till höger.

Riga Stradins University, Lettland

Kännetecknande för Riga Stradins Universitet är högklassiga akademiska studieprogram, högutbildade lärare samt att det är ett mycket modernt och dynamiskt universitet. RSU har ett mycket gott rykte i universitetsvärlden.
Utbildningar: läkare, tandläkare Antagningsprov: Nej
Läs mer >>

Pavol Jozef Šafárik University, Slovakien

Pavol Jozef Šafárik Universitet ligger i Košice, Slovakiens näst största stad. Staden Košice har starka akademiska traditioner - det första universitetet grundades där redan på 1600-talet.
Utbildningar: läkare, tandläkare Antagningsprov: Ja
Läs mer >>

Charles University, Tjeckien

Charles University är det mest populära universitetet i Tjeckien bland svenskar. Charles University rankas som ett av de bästa i världen och är också en av de allra äldsta utbildningsinstitutionerna.
Utbildningar: Läkare Antagningsprov: Ja
Läs mer >>

Masaryk University, Tjeckien

Masaryk University i studentstaden Brno är med sina drygt 43 000 studenter det näst största universitetet i Tjeckien med utbildningar inom allt från ekonomi och filosofi till naturvetenskap. Medicinska fakulteten är ett av de äldsta.
Utbildningar: Läkare, Tandläkare Antagningsprov: Ja
Läs mer >>

Lithuanian University of Health and Sciences

LSMU är det största medicinska universitetet i Litauen och ligger i Kaunas, landets näst största stad. LSMU är särskilt stolta över sitt moderna bibliotek och sitt universitetssjukhus.
Utbildningar: Läkare, Tandläkare Antagningsprov: Ja
Läs mer >>

Pomeranian Medical University, Polen

Pomeranian Medical University (PMU) i Szczecin är ett av de mest populära universiteten för svenska läkarstudenter i Polen. Läget nära Sverige gör det lätt att ta sig med flyg eller båt till Sverige. I universitetsvärlden räknas PMU som ett ungt och framåt universitet - sedan 1948 har PMU tagit emot studenter.
Utbildningar: läkare, tandläkare Antagningsprov: Nej
Läs mer >>

Medical University of Łódź, Polen

Łódź Medicinska Universitet (MUL) är ett av Polens största medicinska universitet med mer än 8900 studenter inom medicin och sjukvård. Universitetet ligger i staden Łódź och har bedrivit medicinsk utbildning sedan 1950-talet.
Utbildningar: läkare, tandläkare Antagningsprov: Ja
Läs mer >>

CEU, Spanien

CEU är en av Spaniens största universitet. Med fräscha lokaler och utomordentliga lärare ger CEU dig en utbildning att vara stolt över! Att du dessutom under sex år kan njuta av det underbara spanska klimatet är en bonus...
Utbildningar: Tandläkare Antagningsprov: Ja
Läs mer >>

Kostnadsfri Service

Det kostar aldrig något extra att anmäla sig till en utbildning via Spåkpunkten. Vi samarbetar med olika skolor och universitet världen över och vår service är kostnadsfri för dig som student eftersom skolorna betalar oss för att representera dem i Sverige.

Vi hjälper dig med:

 • Studierådgivning
 • Ansökan
 • Info om skola och kursort
 • Visum
 • Boende
 • Försäkring
 • Stipendier
 • Studiemedel/CSN
 • Förberedande språkkurs
 • Praktiska råd inför resan
 • Vi vill hjälpa dig!

  Flera av oss som jobbar på Språkpunkten har själva studerat utomlands och vi delar gärna med oss av våra egna tips och råd. Vi älskar vårt jobb och att se till att studenter ”hittar rätt” i utbildningsdjungeln är den bästa belöningen!

  Språkpunkten siktar alltid på att ha ett brett utbud av kvalitetsskolor runt om i världen. För medicinstudier har vi valt att ha ett litet, men varierande utbud för att alla ska kunna hitta den utbildning som passar dem bäst.

  Medicinstudier utomlands inom EU

  Det är ett tryggt val att studera medicin utomlands i ett EU-land eftersom det finns särskilda yrkes- och utbildningsdirektiv inom EU. Dessa direktiv innebär att varje medlemsstat godkänner ditt utbildningsbevis från ett annat EU-land samt ger tillstånd att arbeta som läkare och tandläkare utan att ställa särskilda krav på kompletterande utbildning eller särskilda språkkunskaper.

  För att få arbeta som läkare eller tandläkare efter avslutat dina studier utomlands måste du ansöka om en yrkeslegitimation hos Socialstyrelsen. Socialstyrelsen fungerar också som en informationsenhet gällande frågor kring legitimering och du kan vända dig till Socialstyrelsen om du har fler frågor om hur det fungerar med yrkeslegitimation.

  Svar Direkt

  Våra vägledare för läkar- och tandläkarstudier utomlands hjälper dig med dina frågor. Du kan också maila till medicin@sprakpunkten.se och nå hela teamet på samma gång för snabbare service!

  bild kommer

  Jonas
  018-55 10 20
  jonas@sprakpunkten.se

  johan kontakta oss 2014 liten

  Johan
  018-55 10 20
  johan@sprakpunkten.se

  Vad tycker våra studenter?

  "Universitetet var för mig över förväntan, man blir väldigt väl mottagen och får tydligt förklarat vad det ställs för krav och vad vi kan ställa för motkrav. Men nu är det igång på riktigt, känns jättekul att vara igång samtidigt som det stundtals är lite småstressigt med pluggandet! Riga som stad var inte alls som jag tänkt mig, när jag tänkte mig Riga så hade jag bara en bild av "sovjetiska" betonghus, dimma och tråkigt väder.. det har visat sig att det inte riktigt stämde..."

  Marcus, 22 år, Läkarprogrammet RSU

  Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
  Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

  Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
  Fredag: 08.30 - 16.00

  Telefon: 018-55 10 20
  Skype: info_sprakpunkten
  Mejl: info@sprakpunkten.se