Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Aktuellt

Välkommen till Sveriges vassaste mässa om utlandsstudier! Lördag 27...
Hej på er! Den 24/11 bytte Språkpunkten namn till...
Boka-tidigt-rabatt på språkresa till Cannes eller Antibes! Skynda fynda! Om...
Nu under sommaren har vi på Språkpunkten ändrade...
Glad Midsommar önskar vi på Språkpunkten, hoppas ni...
Språkpunkten håller stängt på nationaldagen den 6/6. Dagen...

Visum & Pass

genbild725x200 9

jordglob pass


Visum

I de flesta länder behöver svenska medborgare endast ett giltigt pass för att studera. För studier i ett icke EU-land, t.ex. USA, Ryssland, Kina och Australien, behövs ofta ett studerandevisum. Om du ska studera i ett icke EU-land är det viktigt att du tar kontakt med respektive lands ambassad och kontrollerar vilka regler som gäller.

Olika regler för olika studier

Vilket visum du skall skaffa kan också bero på hur intensivt du skall studera och hur länge du skall vara borta. Vid språkresor i ett icke EU-land kan det i vissa fall gå bra att resa in på turistvisum och endast giltigt pass medan det för vissa språkresor krävs att du ordnar studentvisum. På respektive flik ovan kan du läsa vad som gäller för just dig och dina studier.

Pass

Inför studier utomlands är det är viktigt att se över giltighetstiden på sitt pass. I vissa länder är pass giltiga endast om de har ett sista giltighetsdatum som är minst sex månader efter din planerade avfärd från landet. I vissa fall kan man bli nekad utresa från Sverige om passet inte gäller minst sex månader efter planerad hemkomst.

I vissa länder vill polisen att man som besökare från ett annat land alltid ska bära med sig ett giltigt pass. För att inte riskera att bli bestulen på passet rekommenderar vi istället att du bär med dig en vidimerad kopia av passet.

Uppehållstillstånd

För kortare språkresor behövs normalt sett inget uppehållstillstånd. Om du ska stanna i landet en längre period rekommenderar vi att du kontrollerar med skolan vad som behövs, vi hjälper dig gärna med detta. I en del länder ska man registrera sig hos polisen och visa intyg från skolan på att man är inskriven som student samt ett giltigt pass.

Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
Fredag: 08.30 - 16.00

Telefon: 018-55 10 20
Skype: info_sprakpunkten
Mejl: info@sprakpunkten.se