Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Aktuellt

Välkommen till Sveriges vassaste mässa om utlandsstudier! Lördag 27...
Hej på er! Den 24/11 bytte Språkpunkten namn till...
Boka-tidigt-rabatt på språkresa till Cannes eller Antibes! Skynda fynda! Om...
Nu under sommaren har vi på Språkpunkten ändrade...
Glad Midsommar önskar vi på Språkpunkten, hoppas ni...
Språkpunkten håller stängt på nationaldagen den 6/6. Dagen...

Boende & Fritid

boende

Hur man lever och bor är för många det allra viktigaste beslutet under en språkresa. Språkpunkten och våra samarbetsskolor kan erbjuda många olika alternativ, så att du kan hitta det som passar dig bäst. Beroende på vilken ort du åker till, är det viktigt att komma ihåg att trycket på skolornas olika boendealternativ kan bli mycket högt - speciellt om du vill åka till en lite större stad som London eller Nice. Därför är det bra att boka i god tid innan det är dags att ge sig av!

Kostnaden för boende gäller oftast från söndag innan kursstart till lördag efter kursslut. Många studenter kan behöva en eller två extra dagars tillgång till boendet, kanske på grund av flygavgångar osv. Detta är oftast inga problem att ordna, hör av dig till oss så finner vi en lösning som passar dig!

Det finns ofta flera olika boendealternativ på våra språkresor. För varje skola finns de olika alternativen angivna. Vad innebär då de olika boendetyperna? Här nedan följer en förklaring av de som är vanligast.

Boendealternativ

bild residens

Residens

Residens är snarlikt att bo i studentkorridor med enkel- eller dubbelrum. En del av skolornas residens har en bemannad reception. Rummen är oftast möblerade med säng, nattduksbord, skrivbord, garderob och bokhylla.
I en del fall finns det matlagningsmöjligheter i andra fall är mat inkluderat och i vissa fall finns inget av dessa.

 
Bild familj

Familj

Vi på språkpunkten rekommenderar verkligen familjeboende på våra språkresor. Det är det bästa sättet att naturligt komma i kontakt med språket och kulturen i landet man befinner sig och du får även dagligen öva på språket vid sidan av språkkursen. Du får en koppling till människorna och kulturen i landet på ett naturligt sätt och en chans att lära känna en ny familj och skapa en ny vänskap.
Du kan ha önskemål om vad den familj du ska bo hos ska ha för hobbys och intressen. Du kan oftast välja hur många måltider som ska ingå. Det vanligaste är halvpension - dvs frukost och middag.

Att bo i familj passar även vuxna och faktum är att vuxna studenter ofta uppskattar det mer än våra andra boendeformer.

 
bild delad lgh

Delad lägenhet

De flesta deltagare på språkpunktens språkresor väljer att bo i delad lägenhet, dvs. att bo med en eller flera andra kursdeltagare.
Lägenheterna har matlagningsmöjligheter och är utrustade med enkla möbler. Om du åker själv kan det vara trevligt att boka dubbelrum (DR), du delar då rummet med en annan kursdeltagare av samma kön.
Delad lägenhet är ett bra sätt att träffa och lära känna nya människor och få nya vänner från runt om i hela världen.

 
bild egen lgh

Egen lägenhet (studio)

Det är ganska få av våra språkresor som erbjuder detta alternativ men oftast kan vi ordna det även om det ej finns angivet.

Här bor du själv i en lägenhet med egna matlagningsmöjligheter och badrum. Lägenheterna är oftast små och utrustade med nödvändiga möbler och enkel utrustning.
Att bo i egen lägenhet låter lockande. Du bör dock vara beredd på att det oftast är dyrt, mycket dyrare än att bo i delad lägenhet. I vissa fall kan det också vara ensamt att bo i egen lägenhet om du åker på en språkresa.

 


Fritid

Våra skolor erbjuder ofta flera spännande aktiviteter, både gratis och till liten extra kostnad, för dig att sysselsätta dig med efter skoltid. Många gånger anordnar skolorna dessutom heldagsutflykter till närbelägna resmål och attraktioner!

Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
Fredag: 08.30 - 16.00

Telefon: 018-55 10 20
Skype: info_sprakpunkten
Mejl: info@sprakpunkten.se