Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Sök via karta

mapsearch

Språkresor till Aten, Grekland på The Athens Centre

Aten, Grekland

Positiva omdömen från studenter
Små klasser med 3-6 studenter

Möjlighet till egen studio
Språk och kultur i ett!

 

Den grekiska språkskolan The Athens Centre ligger centralt i Aten. Den grundades 1969 och har sedan dess undervisat många utländska studenter i grekiska med stort syfte till att sprida den grekiska historian och kulturen. Skolan är godkänd av CSN och berättigar dig till att söka studiemedel. Skolan har ett mycket gott rykte och lärarna gör allt för att din språkkurs ska bli så lärorik som möjligt.

Hit kommer en mängd internationella studenter och kursdeltagare varje år. Vissa arbetar i Aten och behöver förbättra språkkunskaperna, många har släktingar från Grekland som de vill lära sig kommunicera med och en del arbetar inom EU med översättningar eller som tolk. Sen finns givetvis en stor andel som förälskat sig i landet och enbart söker en djupare förståelse för språket och kulturen.

The Athens Centre är belägen i stadsdelen Mets, cirka 15 minuters promenad från Syntagmatorget. Området har en rad bra buss-, spårvagns- och metroförbindelser vidare till olika stadsdelar av Aten. Området Mets är också känt för sin närhet till flera grönområden och parker så som National Gardens, Pangratiparken och Zappeio.

En naturlig samlingsplats är den lilla innergården du kan skymta på några bilder i bildspelet, här sitter du och njuter av vårsolen på dina raster och på kvällarna anordnas då och då trevliga middagar för skolans studenter.

Aten

Aten är en modern storstad perfekt för språkresor, där mäktiga lämningar från antiken och trendiga märkesbutiker ligger sida vid sida. Nöjena i den här spännande staden tar aldrig slut; de kulturella sevärdheterna är oändligt många, shoppingen är bra med mycket att välja på i olika stadsdelar och stadens historiska värde går inte att ta miste på. Läs mer om Aten.

Fritid

Skolan anordnar inte särskilt många egna aktiviter (ibland en del kulturella aktiviteter som poesikvällar, utställningar och teaterföreställningar). Men misströsta inte! Aten har allt en modern storstad bör erbjuda, med bra shopping, många sevärdheter, spännande nöjesliv och intressanta kulturevenemang. Vill du komma bort från storstadens jäkt och intensivitet kan du åka till hamnstaden Piraeus, sydväst om Aten. Piraeus stoltserar med Europas största hamn och härifrån har du möjlighet att bege dig ut till havs till Greklands världsberömda och natursköna öar.

Skolfakta

 • Antal klassrum: 8
 • Språknivå: Alla
 • Minimiålder: 18 år
 • Gruppstorlek: Max 15
 • Lektionslängd: Ca. 50 m
 • Kurslitteratur: ca 200kr/mån
 • Internet Wifi
 • Lektioner/v: 15, 20

Kurstyper

 • Språkresor för alla

Språkresor till Aten, Grekland på The Athens Centre

Aten, Grekland

Vecko- och Terminskurser i grekiska

Lektioner per vecka: 15 och 20

Kurserna är uppdelade i 3 och 4 veckors perioder där man läser antingen 15 lektioner per vecka i 4 veckor eller 20 lektioner per vecka i 3 veckor. Totalt antal lektioner per period är således detsamma. 

Språkkurserna bedrivs både på engelska och på grekiska (mer grekiska på de högre nivåerna.). Något språktest vid inskrivningen genomförs ej. Är du osäker på din aktuella språknivå i grekiska samtalar du med personal och lärare din första dag för att hitta en klass och nivå som passar dig.

Grupperna är generellt sett små, runt 4-8 studenter per grupp. Kurslitteraturen är till stor del utformad av skolan och väl anpassad till olika svårighetsnivåer. Du lär dig den moderna grekiskan på ett nytänkande sätt med en bra kombination av skrivövningar, tal och hörförståelse. Lättsamma lekar kan blandas med rollspel och ofta får du som student ta del av och läsa nyhetsartiklar och magasin. En hel del historia och kultur ingår som del i kursplanen vilket gör att du får en djupare inblick och förståelse för språket.

Tiderna då du studerar varierar, oftast läser du måndag-fredag från 9.30-13.30 och med vissa dagar under eftermiddagen mellan 13.00-16.00. Tiderna för terminskurserna är annorlunda.

Kurstyper

 • Språkresor för alla

Språkresor till Aten, Grekland på The Athens Centre

Aten, Grekland

The Athens Centre förmedlar dels boende i mindre lägenheter men hjälper också till att ordna boende på hotell.

Studio/liten lägenhet

Skolan förmedlar mindre lägenheter/studios med gångavstånd från skolan. Lägenheterna är fullt möblerade och utrustade med luftkonditionering och WiFi. Badrum och mindre kök finns i alla lägenheter, många har också fin utsikt över Aten och havet. Majoriteten av lägenheterna är belägna i ett residensområde 5-10 minuters promenad från skolan. Oftast är de av mindre mått men 2 och 3-rummare kan finnas på förfrågan.

Du har tillgång till lägenheten från måndag i varje vecka.

Hotell

Känner du för att boka boende på hotell eller hostel hjälper skolan gärna till. Kontakta oss för mera information.

Språkresor till Aten, Grekland på The Athens Centre

Aten, Grekland

Priser & datum gäller för 2017

Kurspriser

 • 15 lektioner per vecka

 • 2 veckor: 4 220
 • 4 veckor: 6 780
 • 8 veckor: 13 080
 • 12 veckor: 19 180
 • 16 veckor: 25 680
 • 20 veckor: 31 880
 • 24 veckor: 38 080
 • Extra 4 veckor: 6 400
 • 20 lektioner per vecka

 • 3 veckor: 6 780
 • 6 veckor: 13 080
 • 9 veckor: 19 180
 • 12 veckor: 25 480
 • 15 veckor: 31 680
 • 18 veckor: 38 080
 • Extra 3 veckor: 6 400

Boendepriser per vecka

 • Studio/egen lägenhet

 • Enkelrum: fr 1 900
 • In-check på måndagar!

Kursstarter

 • Språkkurs i grekiska

 • Språkkursen startar vid olika datum under hela året på denna skola. Kursen bokas i block om 3 & 4 veckor och kan på så vis läggas samman till längre kurser om du önskar vara borta en termin eller mera:
 • 4 veckor: 16/1-10/2, 13/2-10/3, 13/3-7/4, 11/9-6/10, 9/10-3/11
 • 3 veckor: 24/4, 12/5, 15/5-2/6, 6/6-23/6, 17/7-14/8, 21/8-8/9, 6/11-25/11, 27/11-16/12
 • Uppehåll: 27/2, 25/3, 8/4-23/4, 1/5, 5/6, 20/6, 5/8-20/8, 28/10

Språkresor till Aten, Grekland på The Athens Centre

Aten, Grekland

Kajsa 22 år, 15 veckor

Jag har verkligen gjort mig hemmastadd här i Aten. Värmen och våren är här! Vilket är mer som svensk sommar! Just nu har jag påsklov. Det känns bra med en liten paus efter tre månader av grekiska varje dag! Skolan är jättebra, min lärarinna likaså. Väldigt energisk, väldigt grekisk :) Med tre eller fyra timmar grekiska i skolan varje dag plus hemläxa på minimum tre timmar har det varit fullt upp hela tiden! Jag har haft tur med att få behålla samma lärarinna under alla kurser. Hon vet allt om vad varje enskild person kan och inte kan. Hon har ett härligt sätt som får en att känna att man kan klara allt. Även om man gör fel de första tjugo gångerna är hon säker på att det till slut kommer att bli rätt.  

Klasserna har varierat lite, folk har kommit och gått. Alla har olika anledningar till att lära sig grekiska. Jag tillsammans med två andra tjejer lär oss på grund av att vi har grekiska pojkvänner. Sedan finns det många med en eller två grekiska föräldrar som vuxit upp utanför Grekland. Andra läser på grund av att de kommer att jobba i Grekland. Oftast är det människor med ambassadjobb, i min klass hade jag en amerikan som ska börja jobba på amerikanska ambassaden i juli. Till sist finns det de som bara känner för att lära sig, oftast människor som turistat i Grekland länge, och vill kunna beställa nästa grekiska sallad på grekiska! 

Varannan fredag har vi lagat något typiskt för vårt hemland och tagit med till skolan. Under rasten har vi alla ätit tillsammans, lyssnat på grekisk musik och även lärt oss några grekiska danser. Alla elever och alla lärare på skolan. 

Det är en väldig blandning av människor från olika kulturer, i olika åldrar och med olika erfarenhet som alla jobbar tillsammans för ett gemensamt mål. Det har inte alltid varit lätt, ibland har det verkligen känts som rena grekiskan för mig! Men jag har träffat människor som jag annars inte skulle ha gjort. Det har varit mycket lärorikt, även utöver grekiskan. 

Den 12 april börjar jag min sista kurs, vilket känns både bra och dåligt. Nu är det snart dags att ge sig ut på den grekiska arbetsmarknaden...

Rima 28 år, 24 veckor

Lärarna var helt suvärena, de hjälpte till även med privata saker, en av de hjälpte mig till och med att hitta en lägenhet. Pangrati mets är ett jättefint område centralt men lugnt samtidigt.

Vasilios 28 år, 3 veckor

Resan gick utmärkt och jag fick ett varmt välkomnande vid första skoldagen. Jag har nu gått två av tre veckor och jag tycker att det är en bra utbildning. Lärarna är väldigt kompetenta och tar sig verkligen tid åt att lära ut och vara säkra på att vi förstår. Jag blev placerad i nivå 1 gruppen och vi är bara två personer i den gruppen. 

Vad jag förstår så brukar det vara många mer men det är väldigt skönt att bara vara två för att det blir mer fokus på oss och vi får mer tid med lärarna. Generellt är jag väldigt nöjd med resan, utbildningen och boendet och jag ser fram emot den sista veckan.

Områdeskarta

Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
Fredag: 08.30 - 16.00

Telefon: 018-55 10 20
Skype: info_sprakpunkten
Mejl: info@sprakpunkten.se