Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Aktuellt

Boka-tidigt-rabatt på språkresa till Cannes eller Antibes! Skynda fynda! Om...
Språkpunkten hjälper dig numera kostnadsfritt med ansökan till...
Om du vill läsa engelska i USA har...
Nyhet! Plugga på San Diego State University och...
Nyhet! Är du intresserad av film/tv, speldesign, musikproduktion,...
Plugga på Pace University i NYC eller i...

Språkresor för 50+

50plus katbild

Språkpunktens kurser för seniorer, eller 50+ kurser, är speciellt framtagna för dig över 50 år som önskar kombinera en aktiv semester med språkträning och spännande möten. Kurserna kombinerar undervisning i klassrummet med trevliga besök och utflykter, på spännande destinationer. Förbättra dina språkkunskaper i språkets naturliga miljö genom lättsam och inspirerande språkträning.

Nya upplevelser över hela världen

För mig?

En 50+ kurs passar dig som önskar fräscha upp och förbättra dina språkkunskaper på ett lättsamt och trevlig sätt i kombination med aktiviteter. Förmodligen har du tidigare kunskaper i språket då det underlättar inlärningen vid aktiviteter och utflykter, och i samtal med dina kurskamrater. Det är i vissa fall möjligt att deltaga i en 50+ kurs som helt nybörjare i språket, men med fördel har du lite tidigare grundkunskaper.

Är du över 50 år är du naturligtvis inte låst att läsa endast 50+ kurser. Samtliga av våra Språk & Aktivitetskurser samt många av våra allmänna språkkurser passar utmärkt. Se vidare på hemsidan, vår katalog, eller kontakta oss för mer information.

Kurslängd & Startdatum

Våra språkresor hålls normalt under den tid på året när landet i fråga visar sig från sin allra bästa sida. Kurserna är generellt 2-3 veckor långa, och hålls i ett lättsamt tempo där lärarledda studier blandas med hälsosamma mängder studiebesök och utflykter.

Typiskt kursupplägg

Språkundervisning med 15 eller 20 lektioner per vecka, dvs 3-4 lektioner per dag, hålls vanligtvis under förmiddagarna måndag - fredag. Tonvikten läggs på konversation och läraren får kursdeltagarna att prata och träna språket på ett lättsamt sätt. På eftermiddagar och kvällar arrangeras ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram med varierande besök och utflykter.

Skolorna anordnar ofta många spännande fritidsaktiviteter för den som önskar. Välj själv om du vill delta i dessa, eller utforska omgivningarna på egen hand! Aktivitetsprogrammet är en viktig del i språkträningen då man hela tiden hör språket talas och själv tränar sitt sätt att utrycka sig både i social konversation och vid frågor. Aktivitetsprogrammet är anpassat så att kursdeltagarna får lära sig mer om kultur, mat, lokala sevärdheter och specialiteter i landet och på studieorten.

Boende

Språkpunkten erbjuder boende i olika former under din vistelse utomlands. Vanligt är boende i speciellt utvalda värdfamiljer där du får möjlighet att ytterligare träna språket och ta del av landets kultur. Vi kan även erbjuda boende i studio, lägenhet eller hotell. Välj själv om du vill ordna flygresa och transfer på egen hand eller genom Språkpunkten.

Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
Fredag: 08.30 - 16.00

Telefon: 018-55 10 20
Skype: info_sprakpunkten
Mejl: info@sprakpunkten.se