Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Aktuellt

Välkommen till Sveriges vassaste mässa om utlandsstudier! Lördag 27...
Hej på er! Den 24/11 bytte Språkpunkten namn till...
Boka-tidigt-rabatt på språkresa till Cannes eller Antibes! Skynda fynda! Om...
Nu under sommaren har vi på Språkpunkten ändrade...
Glad Midsommar önskar vi på Språkpunkten, hoppas ni...
Språkpunkten håller stängt på nationaldagen den 6/6. Dagen...

Språkresor för 50+

50plus katbild

Språkpunktens kurser för seniorer, eller 50+ kurser, är speciellt framtagna för dig över 50 år som önskar kombinera en aktiv semester med språkträning och spännande möten. Kurserna kombinerar undervisning i klassrummet med trevliga besök och utflykter, på spännande destinationer. Förbättra dina språkkunskaper i språkets naturliga miljö genom lättsam och inspirerande språkträning.

Nya upplevelser över hela världen

För mig?

En 50+ kurs passar dig som önskar fräscha upp och förbättra dina språkkunskaper på ett lättsamt och trevlig sätt i kombination med aktiviteter. Förmodligen har du tidigare kunskaper i språket då det underlättar inlärningen vid aktiviteter och utflykter, och i samtal med dina kurskamrater. Det är i vissa fall möjligt att deltaga i en 50+ kurs som helt nybörjare i språket, men med fördel har du lite tidigare grundkunskaper.

Är du över 50 år är du naturligtvis inte låst att läsa endast 50+ kurser. Samtliga av våra Språk & Aktivitetskurser samt många av våra allmänna språkkurser passar utmärkt. Se vidare på hemsidan, vår katalog, eller kontakta oss för mer information.

Kurslängd & Startdatum

Våra språkresor hålls normalt under den tid på året när landet i fråga visar sig från sin allra bästa sida. Kurserna är generellt 2-3 veckor långa, och hålls i ett lättsamt tempo där lärarledda studier blandas med hälsosamma mängder studiebesök och utflykter.

Typiskt kursupplägg

Språkundervisning med 15 eller 20 lektioner per vecka, dvs 3-4 lektioner per dag, hålls vanligtvis under förmiddagarna måndag - fredag. Tonvikten läggs på konversation och läraren får kursdeltagarna att prata och träna språket på ett lättsamt sätt. På eftermiddagar och kvällar arrangeras ett fullt aktivitets- och utflyktsprogram med varierande besök och utflykter.

Skolorna anordnar ofta många spännande fritidsaktiviteter för den som önskar. Välj själv om du vill delta i dessa, eller utforska omgivningarna på egen hand! Aktivitetsprogrammet är en viktig del i språkträningen då man hela tiden hör språket talas och själv tränar sitt sätt att utrycka sig både i social konversation och vid frågor. Aktivitetsprogrammet är anpassat så att kursdeltagarna får lära sig mer om kultur, mat, lokala sevärdheter och specialiteter i landet och på studieorten.

Boende

Språkpunkten erbjuder boende i olika former under din vistelse utomlands. Vanligt är boende i speciellt utvalda värdfamiljer där du får möjlighet att ytterligare träna språket och ta del av landets kultur. Vi kan även erbjuda boende i studio, lägenhet eller hotell. Välj själv om du vill ordna flygresa och transfer på egen hand eller genom Språkpunkten.

Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
Fredag: 08.30 - 16.00

Telefon: 018-55 10 20
Skype: info_sprakpunkten
Mejl: info@sprakpunkten.se