Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Aktuellt

Välkommen till Sveriges vassaste mässa om utlandsstudier! Lördag 27...
Hej på er! Den 24/11 bytte Språkpunkten namn till...
Boka-tidigt-rabatt på språkresa till Cannes eller Antibes! Skynda fynda! Om...
Nu under sommaren har vi på Språkpunkten ändrade...
Glad Midsommar önskar vi på Språkpunkten, hoppas ni...
Språkpunkten håller stängt på nationaldagen den 6/6. Dagen...

Språkresor för ungdomar

50plus katbild

En språkresa ska ge en kick för språkutvecklingen och vara trygg. Språkpunkten erbjuder sedan 1982 ett brett urval av glädjefyllda språkresor till många länder och orter under sommaren för ungdomar i framförallt åldern 14-17 år. Vi har även ungdomskurser för yngre. Vi arbetar bara med väletablerade språkskolor där alla klasser är internationella och svenskarna inte är i majoritet! Lustfyllda och givande språklektioner varieras med roliga aktiviteter och utflykter.

Få nya kompisar från hela världen

Språkpunktens språkresor för ungdomar hålls på noga utvalda destinationer i samarbete med internationella språkskolor av högsta kvalité. Alla klasser är internationella och du studerar språket tillsammans med jämnåriga ungdomar från andra länder. Förutom en effektiv inlärning resulterar våra språkresor ofta i en fylld adressbok med många nya vänner från andra länder. Kurserna är vanligtvis 2, 3 eller 4 veckor långa. 

Utflykter & Aktiviteter varje dag

Det finns möjlighet att resa på egen hand eller tillsammans med en kompis, eller med en förälder om man är lite yngre. Deltagarna är mellan 14–17 år vilket ger naturliga tillfällen till språkträning såväl under som efter lektionstid. På alla våra språkresor för ungdomar är det få andra svenska deltagare, allt för att främja ungdomarnas språkträning. Vanligtvis hålls språkundervisning i klassrummet på förmiddagarna och olika fritidsaktiviteter under eftermiddagar och kvällar. Utflykter till andra städer och sevärdheter anordnas ofta som en heldagsutflykt under lördagen eller söndagen.

Titta även på våra Allmänna Språkresor. Där finns många skolor och kurser som har 16 år som minimiålder. Under sommaren kan även de fungera utmärkt för ungdomar. Skillnaden mellan de Allmänna Språkresorna och ungdomskurserna är ofta att de Allmänna Språkresorna inte inkluderar tex aktiviteter eller 24 h närvaro av vuxna. Fråga oss om du vill veta mer!

Trygghet

Vi på Språkpunkten samarbetar som nämnt bara med noga utvalda skolor med lång erfarenhet och trygga lösningar. Alkohol och droger är strängt förbjudet, och elever som ertappas med något av detta skickas hem omedelbart. Skolornas personal kan nås på nödnummer dygnet runt, och vi på Språkpunkten finns alltid tillgängliga för frågor. Vi vet hur viktigt det är att både eleven och föräldrarna känner sig trygga!

Samtidigt som vi betonar tryggheten som något som vi tycker skiljer oss från våra konkurrenter så vet vi att våra språkresor och sommarläger för ungdomar är mycket spännande och roliga upplevelser som ger minnen och vänner för livet.

Mat & Boende

Boende organiseras i trygga och omsorgsfulla lösningar och innebär att du bor hos en värdfamilj eller tillsammans med andra ungdomar på skolans residens. Oavsett om du väljer att bo i värdfamilj eller residens, bor du alltid tillsammans med elever från andra länder, såvida du inte själv bett om att få bo med t.ex. en kompis. Vilket alternativ som är bäst beror oftast på dina önskemål och vad du trivs bäst med. Värdfamilj ger, framför allt i icke engelsktalande länder, extra språkträning och större inblick i det dagliga livet i landet du besöker genom måltiderna, umgänget med värdarna, kultur mm. Helpension ingår alltid oavsett boendetyp i form av frukost, lunch, middag och mellanmål.

Resan dit

Flygresan ingår ej i våra paket för ungdomskurser, men vi hjälper dig gärna med information och bokning. Du väljer själv om du vill ordna resan på egen hand eller via Språkpunkten. Till alla resmål finns möjlighet att ordna transfer genom oss, vilket innebär att man blir mött på flygplatsen vid ankomst till resmålet och sedan skjutsad till sitt boende. I de flesta paket ingår transfer till och från kursorten.

Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
Fredag: 08.30 - 16.00

Telefon: 018-55 10 20
Skype: info_sprakpunkten
Mejl: info@sprakpunkten.se