Har du några frågor eller behöver hjälp att hitta i vårt utbud? Här får du snabba svar!

 

Sök skola / utbildning

Fritextsök

Aktuellt

Välkommen till Sveriges vassaste mässa om utlandsstudier! Lördag 27...
Hej på er! Den 24/11 bytte Språkpunkten namn till...
Boka-tidigt-rabatt på språkresa till Cannes eller Antibes! Skynda fynda! Om...
Nu under sommaren har vi på Språkpunkten ändrade...
Glad Midsommar önskar vi på Språkpunkten, hoppas ni...
Språkpunkten håller stängt på nationaldagen den 6/6. Dagen...

Språkresor för lärare

larare ny_katbild

Språkpunkten erbjuder utbildningar utomlands speciellt anpassade för dig som är språklärare. Självklart har vi även bra kurser för lärare som undervisar i andra ämnen men behöver språkträning för att undervisningen ska ske på ett främmande språk, eller av någon annan anledning. Våra lärarkurser ger dig möjlighet att utvecklas tillsammans med lärarkollegor från andra länder, ofta i kombination med metodundervisning. Låt dig inspireras till nya tankesätt och tekniker i språkets naturliga miljö.

Våra lärarkurser utomlands är vanligtvis 2 veckor och är speciellt framtagna för dig som arbetar som språklärare och som på kort tid söker intensiv språkträning och inspiration för din undervisning. Kurserna ger dig de senaste trenderna inom språkutlärning och pedagogik. Antalet deltagare i grupperna är få för att ge så mycket tid till varje deltagare som möjligt. Grupperna sätts samman med deltagare från andra länder och har få svenskar. Se även våra alternativ för Allmänna kurser för språkträning för 1 vecka och uppåt under hela året.

Kurserna hålls oftast sommartid, under två veckor, men det finns även vissa alternativ under vår- och höst. Inom vissa språk finns även lärarkurser med olika inriktning mot te x. metodologi, nya trender eller för utlärning mot specifika åldersgrupper.

Du hittar vårt utbud av studieorter och skolor genom att använda rullistorna uppe till vänster under "Sök din utbildning". Där kan du filtrera på kurskategori "Språkresor för lärare", språk, land och/eller stad.

För vem?

Sannolikt arbetar du idag som språklärare och vill fräscha upp dina kunskaper i språket samt utveckla dina metoder för språkutlärning.

Kursinnehåll

Kursinnehållet kan variera något mellan de olika skolorna och språken men grundtanken är att ge dig som kursdeltagare möjligheten att utveckla och förbättra dina språkkunskaper inom språkets alla moment, samt få inspiration och nya idéer att använda i din dagliga undervisning.

Typiskt kursinnehåll:

 • Utveckla och förbättra dina språkkunskaper.
 • Praktiskt träning kring in- och utlärning av språk.
 • Olika metoder och tekniker för utlärning.
 • Nya trender och aktuellt material.
 • Utbyte av erfarenheter kollegor emellan.
 • Besök oss: Språkpunkten, Sysslomansgatan 35 A, Uppsala
  Postadress: Språkpunkten, Box 2097, 750 02 Uppsala

  Öppettider: Måndag - torsdag 08.30 - 17.30
  Fredag: 08.30 - 16.00

  Telefon: 018-55 10 20
  Skype: info_sprakpunkten
  Mejl: info@sprakpunkten.se